Jak rozpustit zkrystalizovaný med

Sklenice medu

 Rozpuštění zkrystalizovaného (nesprávně zcukernatělého) medu není příliš složité. Stačí se řídit naším doporučením.

Co dělat proto, aby med nezkrystalizoval?

  • Krystalizace je přirozená vlastnost medu. Některé druhy medu krystalizují rychleji (například jarní med krystalizuje i do jednoho týdne, proto jej pastujeme, a vzniká tak pastový med), naopak med medovicový nebo akátový krystalizuje později, zhruba až po roce.
  • Doporučujeme nekupovat příliš mnoho medu do zásoby (na celý rok).
  • Med je možné pastovat – pastový med si zachovává svou konzistenci a už dále nekrystalizuje.

Jak rozpustit med v domácích podmínkách:

rozpousteni-medu-ve-vodni-lazni

  • V troubě (pokud lze nastavit na termostatu max. teplotu 50 ºC),
  • na ústředním topení,
  • ve vodní lázni.
  • Ideální teplota pro rozpuštění medu je 40-50 ºC. Při vyšší teplotě se enzymy a další látky v medu znehodnocují.

Co určitě nedělat:

  • Nerozpouštějte med v mikrovlnné troubě – med se nerozpouští rovnoměrně a může se znehodnotit.
  • Nenalévejte do medu vodu, protože med poté může začít kvasit.

 Jak rozpouštíme med my?

Pokud nám med zkrystalizuje ve sklenici, Rozpouštění medu v termoboxu používáme pro ztekucení medu termobox.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto stránky používáte jsou sdíleny se společností Google.

Používáním těchto stránek souhlasíte s použitím cookie souborů. Více info

Souhlasím

K personalizaci obsahu a reklam a analýze návštěvnosti webu používáme tzv. cookies. Slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osoba není z obsahu cookies identifikovatelná. Cookies používáme k:

optimální funkčnosti našich stránek

autorizaci uživatelů

U některých souborů cookie využíváme třetí strany pro analytické či inzertní funkce. Viz: Jak Google využívá soubory cookie

Používáme následující soubory cookie:

Google analytics: _ga, cid, utmv, utmz, utma, utmb, utmc

a inzerní funkce Google Analytics:

přehledy demografických údajů a zájmů, remarketing, přehledy zobrazení v Obsahové síti Google

 

Jak odmítnout soubory cookie?

Používání cookies lze nastavit ve vašem webovém prohlížeči. Většina prohlížečů cookies příjmá. Více info naleznete  v nápovědě Vašeho prohlížeče.